Archief van september, 2008

Windhozend natuurgeweld op Ile de Ré

Tags: ,

Minarettenrevolutie

Gisteren werd ik bevangen door een fantastisch idee, tijdens één van mijn illustere brainstormacties. Vaak maak ik een grapje over dit idee, maar misschien moet het maar eens een keer tot uitvoer worden gebracht, zeker in het licht van het integratiedebat.
Rita Verdonk, Geert Wilders, alle politici aan de rechterkant van het politieke spectrum – of in het geval van Rita, de uitzonderlijke categorie recht door zee – beklagen zich over het feit dat op straat alleen Nederlands zou moeten worden gesproken en dat dit dus te weinig gebeurt. Als mijn idee een beetje steun kan vinden in de maatschappij, kunnen deze here en dame politici tevreden zijn.

Gisteren, tijdens het doen van een drankje in de binnenstad, maakte ik de grap dat ik wel eens een gebedsoproep in een minaret zou willen verzorgen, maar dan ook eentje met een Amsterdams accent, of zelfs eentje gebaseerd op het Amsterdamse levenslied. Andere vormen zijn uiteraard ook voor te stellen, zoals MocroRap of in Londen bijvoorbeeld de London MC style.
De mensen die zich onveilig voelen door minderheden die een andere onbegrijpelijke taal spreken in de publieke ruimte, moeten zich misschien ook onveilig voelen door islamitische gebedsoproepen die vanuit de Nederlandse minaretten in het Arabisch door de straten schallen. Stel je voor, dat een dergelijk fenomeen plaats zal vinden in het Nederlands! Is het niet fantastisch? Dan is het plotseling niet eng meer en begrijpt iedereen het.
Eén probleem is te voorzien. Arabisch is de heilige taal die verbonden is met de Islam, wat ook één van de redenen is waarom het gezang in het Arabisch plaatsvindt, maar als er een wat meer liberale, vooruitstrevende moskee in Nederland te vinden is die aan dit plan wil meewerken, dan kan Geert Wilders worden getoond dat moskees niet buiten de samenleving staan, maar er middenin!

Foto: roel1943

Tags: